Skiftet fra Clinea Patientportal til den nye Patientportal

<< Klik for at se indhold >>

Skiftet fra Clinea Patientportal til den nye Patientportal

Ved et skifte fra Clinea Patientportal til den nye Patientportal, hvor patienter var oprettet som bruger og kunne logge ind, vil et skifte til den nye Patientportal ikke betyde, at patienter skal oprette sig på ny, men blot at de skal logge ind med deres eksisterende bruger.

 

Klinikken anvender NemID


Ved første log ind på den nye Patientportal kan patienten vælge enten at logge ind med NemID eller vælge at logge ind med brugernavn og adgangskode (efterfulgt af sikkerhedskode). I begge tilfælde vil patienten blive viderestillet til Sundhedsdatastyrelsens borgeradgang, da patientens identitet skal bekræftes med patientens NemID nøglekort. Yderligere skal patienten af sikkerhedshensyn oprette en ny adgangskode. Adgangskoden vil skulle overholde kravene, dvs. være på minimum 8 karakterer, indeholde små og store bogstaver samt mindst ét tal. Den må desuden gerne indeholde specialkarakterer.

Vælger patienten at logge ind med brugernavn og adgangskode i forbindelse med første log ind på den nye Patientportal, kan patienten anvende 'Glemt adgangskode'. Vælger patienten at kontakte jer i klinikken, kan I også i EG Clinea på Patienthovedet i feltet 'e-mail' oprette patienten, som bruger af Patientportalen.

 

Klinikken anvender ikke NemID


Ved første log ind på den nye Patientportal skal patienten logge ind med brugernavn og adgangskode (efterfulgt af sikkerhedskode). Yderligere skal patienten af sikkerhedshensyn oprette en ny adgangskode. Adgangskoden vil skulle overholde kravene, dvs. være på minimum 8 karakterer, indeholde små og store bogstaver samt mindst ét tal. Den må desuden gerne indeholde specialkarakterer.

Hvis patienten ikke kan huske sin adgangskode i forbindelse med første log ind på den nye Patientportal, kan patienten anvende 'Glemt adgangskode'. Vælger patienten at kontakte jer i klinikken, kan I også i EG Clinea på Patienthovedet i feltet 'e-mail' oprette patienten, som bruger af Patientportalen.

 

Adgang til flere klinikker


En patients adgang til flere klinikker kræver ikke flere brugeroprettelser.

 

Hvis patienten er oprettet som bruger i Patientportalen til én klinik, skal patienten anvende sit brugernavn og adgangskode ved log ind på andre klinikker, som patienten er tilknyttet. Forsøger patienten at oprette sig som bruger til endnu en klinik, vil patienten blive guidet til en registrering i stedet for en oprettelse.