Låsning i EG Clinea

<< Klik for at se indhold >>

Låsning i EG Clinea

Låsning anvendes for at sikre, flere brugere ikke samtidig ændrer i samme patients data og derved risikerer dobbeltregistreringer eller endnu værre forårsager inkonsistente data og datatab.

 

Vigtigt!


Når en lås brydes i EG Clinea, betyder det ikke, at den første bruger, der oprindeligt har forårsaget låsen, automatisk får lukket modulet eller ryddet patienten for sig af systemet. Derimod betyder det, at begge brugere kan redigere samme data samtidigt, hvilket ligeledes indebærer stor risiko for dobbeltregistreringer og/eller datatab.

 

Låste områder i EG Clinea frigives automatisk af systemet, når brugeren lukker modulet eller rydder patienten, der arbejdedes på. Som udgangspunkt anbefales det derfor aldrig at bryde en lås. Det anbefales i stedet at sikre sig, at den anden bruger ikke længere har modulet åbent, før låsen brydes.

 

Bruger skal se data


Brugeren, som ønsker at se patientens data, skal ikke bryde låsen, men skal i stedet vælge svaret, som allerede er valgt til at være standard, det vil sige <Nej>. Brugeren vil kunne se data uden mulighed for redigering.

 

Bruger skal redigere data


Brugeren, der ønsker at redigere data, er ansvarlig for at sikre, at den anden bruger nævnt i dialogen ikke længere har modulet åbent (illustreret). I tilfælde af dataproblemer som følge af, at flere brugere arbejder på samme data efter en brudt lås, vil eventuel forbrugt tid af EG Healthcare blive faktureret.

 

Skærmbillede


lås alt op dialog