Niveauopdeling

<< Klik for at se indhold >>

Niveauopdeling

Niveauopdeling definerer, hvilke ydelser, der har en relation og derved kan kodes sammen. En ydelse skal være tilgængelig på mindst et niveau for at kunne kodes i Ydelsesregistrering. Yderligere er det vigtigt med hensyn til henvisningspligtigt speciale, at niveauopdeling opsættes på alle henvisningstyper, hvor ydelsen skal kunne kodes.

 

Automatisk niveauopdeling i forbindelse med den halvårlige regulering af honorarer


Nye grundydelser får som tillæg alle ydelser, der i forvejen benyttes som tillægsydelser på andre grundydelser. Nye tillægsydelser kommer på alle grundydelser, der i forvejen har tillægsydelser. Attester oprettes som grundydelser og får ikke tillægsydelser. For henvisningspligtige specialer oprettes ydelserne for alle henvisningstyper inklusiv "Ingen henvisning".

 

Manuel niveauopdeling


Ved oprettelse af nye ydelser oprettes ydelserne automatisk som grundydelser og sættes til privatmarkeret, hvilket betyder, at de foreslås som 'Faktura' i 'Afregning' i Ydelsesregistrering.

Når grundydelsen er oprettet kan tillægsydelser efterfølgende tilføjes til grundydelsen i Niveauopdeling.

 

Bemærk! For specialer med henvisningspligt.  

Start med at vælge for hvilken type henvisning ydelsen skal kunne vælges. Det gøres i feltet 'Henvisningstype', hvor <Ins> frembringer en liste over de henvisningstyper, der findes i systemet.

 

Skærmbillede


Systemmanager - Ydelsesregistrering - Niveauopdeling