Filtrering via graf og diagram

<< Klik for at se indhold >>

Filtrering via graf og diagram

Filtrering via graf og/eller diagram i topbjælken


Alle dataanalyser vil (på nær nogle ganske få) have grafer og/eller diagrammer i topbjælken.

I de fleste tilfælde vil grafer og diagrammer fremkomme allerede når dataanalysen tilgås. I nogle tilfælde kommer de dog først frem, når de første filtreringer er foretaget via enten menulinjen i toppen eller menukolonnerne i venstre side.

Grafer og diagrammer vil typisk kunne bruges til filtrering på aldersgrupper og køn. I dataanalyser vedrørende klinikkens økonomi giver grafer og diagrammer dog mulighed for filtrering på bruger-initialer og omsætningsperiode(r).

 

Fælles for dem alle er, at man ved klik på enten en graf og/eller i et diagram, kan foretage filtreringer i den valgte dataanalyse.

 

Når der f.eks. klikkes på en graf vedrørende en bestemt aldersgruppe, vil den valgte graf blive markeret med rød og resultatet (eller de videre muligheder for filtrering) bliver herefter begrænset til kun at indeholde kriterierne i den valgte filtrering på grafen/i diagrammet.

I nedenstående eksempel kan det ses, at der INDEN der filtreres på grafen er 21 patienter og 672 ordinationer der indgår i den valgte dataanalyse. Derudover er der en lang række diagnoser og ordinationer, der kan filtreres på i menukolonnerne til venstre:

Filtering på grafer - før valg

 

Efter vi har markeret en af graferne, i dette tilfælde under "Patienter pr. aldersgruppe", kan vi se, at antallet af patienter OG antallet af både diagnoser og ordinationer er blevet markant færre.

Dette kan hjælpe os til hurtigere at fremfinde yderligere filtreringsmuligheder i denne analyse, f.eks. ved filtrering via menukolonnerne til venstre:

Filtrering på grafer - efter valg