Login med MitID Erhverv

<< Klik for at se indhold >>

Login med MitID Erhverv

Bemærk! Dette afsnit er tilføjet i forbindelse med EG Clinea version 23.2.

 

NemID medarbejdersignatur er blevet erstattet af MitID Erhverv. Derfor er loginprocessen for adgang til bl.a. Medicin-modulet og Vaccination-modulet i EG Clinea blevet ændret.

 

Start med at tilslutte klinikken til MitID Erhverv


Det er et krav, at klinikken er tilsluttet MitID Erhverv, før I kan logge ind med MitID Erhverv i EG Clinea. Start derfor med at sørge for, at klinikken har udført de administrative opgaver, som kræves i forbindelse med overgangen. Følg denne vejledning: https://mitid-erhverv.dk/tilslutning/

(Vejledningen er sendt ud til alle klinikker tidligere, og I kan derfor gå videre, hvis I allerede har udført alle opgaverne).

 

Sådan logger du ind med MitID Erhverv i EG Clinea


1.Login skal - som hidtil - foretages den første gang om dagen, hvor du åbner Medicin-modulet, Vaccination-modulet eller et andet modul, som kræver login.

2.Når du aktiverer f.eks. Medicin-modulet, åbner der automatisk et lille vindue med information om, at der viderestilles til MitID Erhverv. I dette vindue skal du ikke foretage nogen handlinger. Vinduet er illustreret nedenfor.

 

Log ind MitID

 

3.Efter kort tid åbner der automatisk en internetbrowser med NemLog-in siden. Her skal du logge ind med MitID Erhverv og dit valgte identifikationsmiddel som fx MitID appen, MitID kodeviser eller lignende.

4.Når login er foretaget, skal der tages stilling til, om der logges på som privatperson eller som erhvervsbruger for en virksomhed. Her skal du logge på som erhvervsbruger for den lægeklinik, du arbejder for i EG Clinea på login-tidspunktet.

5.Hvis login er succesfuldt, vises besked om dette i internetbrowseren. Browservinduet kan nu lukkes ned, og du kan vende tilbage til EG Clinea.

 

NemID medarbejdersignatur og MitID Erhverv kan bruges i en overlappende periode


Der vil være en overgangsperiode, hvor både NemID medarbejdersignatur og MitID Erhverv kan bruges til at logge ind. Dette pågår indtil oktober 2023. Sørg derfor for at tilslutte klinikken til MitID Erhverv inden oktober 2023.

 

Indtil NemID lukker, kan der stadig logges ind med NemID medarbejdersignatur. Husk derfor, at I ikke må skaffe jer af med jeres NemID nøglefil/nøglekort endnu.

 

Der kan logges ind med NemID medarbejdersignatur i EG Clinea i den internetbrowser, der automatisk åbnes. Her kan du vælge fanebladet 'NemID nøglefil'. Se billedet nedenfor. Her skal du indtaste koden til NemID medarbejdersignatur.

 

Log ind NemLog-in

 

I det lille login-vindue findes også knappen <Prøv igen>. Denne anvendes til at åbne en internetbrowser til login på ny, i tilfælde af, at den første browser blev lukket ved en fejl eller lignende.