Opret/Udskriv e-faktura

<< Klik for at se indhold >>

Opret/Udskriv e-faktura

Opret e-faktura


Opret e-faktura ved at markere 'Faktura' i 'Afregning' på henvisningen. Læs trinvis eksempel på oprettelse.

Bemærk! Ved afregning til sygesikringen skal altid anvendes elektronisk henvisning og markering være sat i 'Sygesikring' i 'Afregning' på henvisningen (ikke illustreret).

 

Feltet 'Modtager' skal udfyldes.

Initialer og navn bliver vist i feltet og oversigten, hvilket gør det muligt at vælge modtager fra adresselisten uden først at skulle angive initialer. Modtageren 'PAT' forudsættes ikke i adresselisten for at kunne fakturere til patienten herpå, skriv blot PAT i modtager feltet.

 

Ved e-faktura skal modtagere oprettes i Adresselisten med et EAN-nummer. Det er vigtigt at sikre sig, at det indtastede EAN-nummer er korrekt. Hvis det ikke er korrekt eller ikke er oprettet på NemHandel, returneres fakturaen. Herefter vil det være nødvendigt at rette EAN-nummeret på modtageren og sende ny e-faktura.

 

Efter valg af modtager kan modtageren tilknyttes som fast modtager med <Ctrl+M>. Herved er pågældende modtager fremadrettet fast modtager på fremtidige fakturaer for den aktuelle patient. Den faste modtager kan altid fjernes ved brug af <Ctrl+M> igen. En ny fast modtager kan også altid vælges. Se eventuelt skærmbillede i afsnittet til Opret faktura.

 

Udskriv/Send e-faktura med <F7>.

Validering af indhold i e-fakturaen sker ved oprettelse.

Betalingsbetingelse kan sættes op på en modtager ved at redigere pågældende modtager og vælge imellem de betingelser, der er opsat i Systemmanager.

 

CVR er ikke fast tekst på e-faktura. Der kan vælges i mellem SE, CVR, EAN eller Telefon;

Klinikkens SE-nr. medsendes, hvis SE eller CVR anvendes.

Klinikkens Lokationsnr. medsendes, hvis EAN anvendes.

Klinikkens telefonnr. medsendes, hvis Telefon anvendes.

 

Udskriv e-faktura <F7>


Efter godkendelse af betalingsbetingelser og kontooplysninger vil skærmbilledet til 'e-faktura' fremkomme (se skærmbillede).

 

Udfyld 'Købsordrenummer' og 'Kundereference'.

Patientoplysninger medsendes som standard, hvilket kan ændres i en indstilling generelt eller manuelt på den enkelte e-faktura ved at fjerne markeringen i 'Medsend patientopl.'. Ydermere medsendes Betalingsbetingelser og FI kode (i de tilfælde det er opsat).

 

'Fakturanote' vil automatisk være udfyldt med patientoplysninger. Oplysningerne kan slettes og/eller yderligere kan tilføjes.

Sæt markering i 'Udskriv faktura', hvis en kopi ønskes udskrevet samtidig med e-fakturaen sendes.  

Kendetegnet for e-fakturaen er oprettet ses ved et grønt lyn udfor den enkelte linje i oversigten.

 

Bemærk! Fakturanumre er klinikopdelt. Det er muligt at sætte ydernr. som et prefix før fakturanummeret, hvorved det er let at skelne imellem de forskellige fakturaer.

 

Skabelon til udskrift af e-faktura er standard fakturaskabelonen. Der er tilføjet nye e-faktura systemfelter til skabelonen. Felterne vil kun blive udfyldt ved e-faktura og ikke fremgå på normale faktura udskrifter. De nye felter er Købsordrenummer, Kundereference og Dimensionskonto. Bemærk! Standard fakturaskabelonen har fået tilføjet de tre nye felter i EG Clinea version 19.4, men har klinikken redigeret i fakturaskabelonen skal klinikken selv manuelt tilføje felterne efter opdatering til version 19.4.

 

Ønskes udskrifter for e-faktura anderledes end for normale fakturaer, kan der som vanligt i Systemmanager -> Diverse -> Udskrifter oprettes skabelon til udskrift af e-faktura. Ved opretelse af flere skabeloner skal udskriftsskabelonen vælges i Ydelser ved håndtering af faktura/e-faktura.

 

Vedhæft til e-faktura


Det er muligt at vedhæfte filer til en e-faktura ved brug af vedhæft funktionen.

 

Knappen <Vedhæft> fremkommer på e-fakturaen nederst til venstre og fungerer lig andre steder vedhæft funktionen kan anvendes i EG Clinea.

Tillladte filtyper er PDF, TIF, PNG og JPG, mens antal filer, der kan vedhæftes, er ubegrænset.

 

Vedhæftede filer til en e-faktura vil også kunne ses ved 'Vis faktura' i Ydelser. Knappen <Vedhæft> er tilføjet, hvorfra de vedhæftede filer kan ses.

 

Skærmbilleder


Indsæt henvsining med efaktura

 

ændring henvisning efaktura    

 

udskriv efaktura e-faktura vedhæft

 

e-faktura i 'Beskeder'


I Beskeder vil fakturaerne vises i Udbakke –> E-faktura. De er automatisk godkendt.

En e-faktura kan ikke redigeres eller gensendes. Den vil ikke kunne læses i Beskeder, da indholdet er krypteret.